Mobilitat urbana sostenible

Lockers: promoure els lliuraments sostenibles

L’aparcament modern ha de buscar noves maneres de relacionar-se amb la ciutat i els seus habitants, que no sempre seran clients. Saba disposa d’infraestructures modernes en les millors localitzacions, normalment àrees de gran densitat de població on l’espai públic ha de ser per a les persones.

Taquilles d’e-commerce a Saba

117
localitzacions a Espanya, Itàlia, Portugal i el Regne Unit
++200%
de creixement

És en aquesta concepció de la ciutat, i conscient de ser un espai valuós per a la mateixa ciutat, que Saba posa a disposició de tothom serveis com els lockers, també coneguts com taquilles de comerç electrònic. Aquests dispositius ofereixen un servei a les persones que no poden rebre els paquets a casa, però també obren una via a infinitat d’operadors logístics, que, fent-ne ús, redueixen dràsticament els desplaçaments. La societat s’ha de replantejar el model actual d’enviament a domicili, ja que ha demostrat ser inviable mediambientalment.

Promoure la cultura de recollir les compres per internet en taquilles d’e-commerce —que també permeten tornar-les— redueix el trànsit al centre de la ciutat i la contaminació,
en línia amb la microdistribució sostenible.

El 2021, Saba ha multiplicat per 3 el nombre de taquilles disponibles als seus aparcaments d’Espanya, Itàlia, Portugal i el Regne Unit. Una tendència que s’espera que continuï a l’alça els anys vinents.